Přeskočit na obsah
přidáno k oblíbeným
odebráno z oblíbených
Jejda! Došlo k problému, zkuste to prosím znovu
Vytváří se váš účet
Váš účet byl úspěšně vytvořen a nyní jste přihlášeni
Jste odhlášeni

Města, která stojí za to vidět

Historie, požitky, umění a kultura, „dolce vita“. Proč se rozhodně vyplatí navštívit jihotyrolská města.

Kdo cestuje do Jižního Tyrolska, nesmí opomenout našich osm okouzlujících měst. Každé z nich je samo o sobě malým klenotem, poznamenaným dlouhou historií, která se odráží v historických fasádách, křivolakých uličkách a soudobé architektuře. Města uchvacují pulzujícím životem a městským šarmem. Při procházkách, zážitcích a nákupech. Němčina se snoubí s italštinou, alpská kuchyně se středomořským životním stylem, tradiční řemesla s inovativním designem a sakrální umění s futuristickou architekturou. A co je na tom nejlepší? Město můžete objevovat a užívat si je každé roční období.

Vind jouw accommodatie

Een modern stadshotel, een kleinschalige bed and breakfast, een appartement ... Wat ook jouw voorkeur is, in de 8 steden van Zuid-Tirol breng je je vakantie door zoals jij het wilt.

Unfortunately we could not find any result
Unfortunately we could not find any result
Unfortunately we could not find any result
Unfortunately we could not find any result
Unfortunately we could not find any result
Unfortunately we could not find any result

Meran/Merano

Ooit een kuuroord en de favoriete winterbestemming van keizerin Sissi, nu een bruisende stad met tuinen en palmbomen aan de voet van de bergen. Rijk aan geschiedenis, vol geuren en kleuren: ervaar de mediterrane lichtheid tussen de bloembedden en promenades, het Kurhaus en de Terme Merano. Of beleef plattelandstradities langs oeroude waalwegen.

Bolzano/Bozen

De grootste stad van Zuid-Tirol combineert als geen ander de Duitse en Italiaanse cultuur. Het is een voormalig handelscentrum met een prachtige winkelstraat met arcadebogen, en heeft bekende pleinen zoals de Waltherplatz en de Obstmarkt. Groene promenades en wijngaarden strekken zich uit tot aan de stadsgrenzen en kabelbanen brengen je naar luchtige vakantieoorden.

Brixen/Bressanone

De oudste stad van Tirol en bakermat van de witte wijnen uit het dal Eisacktal In deze voormalige bisschopsstad weten ze het verleden en het heden op een bijzonder verfrissende manier te combineren en liggen traditie en vrijetijdsbeleving dicht bij elkaar. Geniet op het domplein van het uitzicht op het Plose‑bergmassief en ervaar de vanzelfsprekende gastvrijheid tijdens het törggelen. 

Klausen/Chiusa

In zijn tijd verloor Albrecht Dürer ook al zijn hart aan dit kunstenaarsstadje aan de rivier Eisack. Smalle steegjes, middeleeuwse herenhuizen en een rijke geschiedenis hebben hun stempel op de stad gedrukt. Het klooster Säben torent er eenzaam en trots bovenuit. Wandel bergop en geniet van het uitzicht over de daken, of bezichtig de Loretoschat in het stadsmuseum.

Bruneck/Brunico

Het gezelligste stadje van Italië in het hart van het dal Pustertal. Onlosmakelijk verbonden met de bergen, want hier bevinden zich twee van Reinhold Messners musea en de recreatieberg Kronplatz. Kuier door de Stadtgasse, de lange straat in het historische centrum, ontdek het traditionele ambacht van de textielverwerking of bezoek het openluchtmuseum voor volkskunde in Dietenheim. 

Sterzing/Vipiteno

De meest noordelijke stad van Italië draagt de sporen van mijnbouw en de  nabijheid van de Brennerpas. Machtige burchten flankeren als forten de stadsgrenzen, de markante toren Zwölferturm scheidt de historische stadskern van de nieuwe stad en middeleeuwse gevels sieren de winkelstraat. De berg Rosskopf is makkelijk bereikbaar met de kabelbaan en ook voor wandelingen in het hooggebergte hoef je niet ver te gaan.

Glurns/Glorenza

Dit is het kleinste stadje van Zuid-Tirol en een van de mooiste plaatsen van Italië. Glurns heeft een lang verleden als vesting en handelscentrum. Daarvan getuigen nog de middeleeuwse sfeer en de volledig intacte stadsmuur. Maak kennis met de kunstwerken van Paul Flora, de avant-gardistische architectuur van Werner Tscholl en de pala-peer.

Laives/Leifers

Op een steenworp van Bolzano, aan de Zuid-Tiroolse Wijnroute, ligt het stadje Laives met de buurgemeenten Bronzolo/Branzoll en Vadena/Pfatten. Weg van de drukte is het hier heerlijk wandelen en fietsen, bijvoorbeeld op de fietsroute Etschradweg. In dit gebied ervaar je hoe de appelteelt het leven van de plaatselijke bevolking bepaalt. Op de bergwandelroute Leiferer Höhenweg zie je de omgeving in een ander perspectief.

Luister naar de verhalen van de stad

Snuif de tijdsgeest op, laat je meeslepen door de muziek- en theaterscene of maak een reis door de geschiedenis. Ook dat maakt deel uit van een geslaagde stadsbeleving. Net als genieten van de hartelijke gastvrijheid. Bij een aperitief op de piazza, op een dakterras of in een cultcafé. Kies en geniet!

Het weer in de steden van Zuid-Tirol

Region