Skip to content
added to favourites
removed from favourites
Oops! Something went wrong. Try again
Your account is being created
Your account has been successfully created and you are now logged in
You are logged out.
Culture & Attractions

Saleghes Mountain Residence

Selva/Sëlva/Wolkenstein/Sëlva, Sëlva/Selva, Dolomites Region Val Gardena
from center of

The building complex, comprising the old hotel and the new residence apartments, is located at the entrance of the valley-side entrance to Selva/Wolkenstein, and is easily accessible both by car and by public transport. Based upon the modern mountain architecture of the 1920s, an elongated wing was designed on the constricted plot that adapts to the natural lay of the land and adjoins itself to the scale of the existing hotel to which it is attached. The reinforced-concrete support structure was built with materials that suit the surrounding landscape: dark impregnated larch wood in the outdoor area, bright spruce wood in the interiors, oak floors, quartzite, white stucco, black steel, leather and natural-colored materials. The ventilated horizontal wooden slats in front of the wooden-clad facade and balconies form as a "second skin”, so to speak, a sort of filter between the interior and exterior spaces.

Additional information

We work with urban development, project development, interior furnishing and design. Building in an energy efficient manner is a key part of the planning process. Another key area is building in context, taking the location into consideration.

Accommodation image
Finish your booking for
Accommodation name
0  room rooms Not selected No board Breakfast Half board Full board All inclusive
Total price: 0 €
(incl. VAT / excl. local tourism tax)