Skip to content
added to favourites
removed from favourites
Oops! Something went wrong. Try again
Your account is being created
Your account has been successfully created and you are now logged in
You are logged out.
Culture & Attractions

Leifers Town Hall

Laives/Leifers, Bolzano/Bozen and environs
from center of

The town hall and neighboring extension of the church were conceived for a town building competition focused on restructuring the town center. The town hall is distinctly recognizable, with its tower and spacious square in front − identifiable features of the public building. The angular building has a north facing glass facade in front of which stands a row of pillars. These support the large overhang of the roof and are as high as the four-story building. The stone materials used for covering the facade were sourced locally from Europe's largest porphyritic stone deposit in Bolzano. Dark metal constructions for the window frames and exposed copper for the roof complete the selection of materials. Behind the main entrance the visitor is welcomed into a three-story high spacious atrium, which leads onto light rooms without a hint of claustrophobia.

Additional information

Leifers’ urban restructuring includes an extension of the church and a new town hall. The square in front of the town hall is meant to be a vibrant meeting place for Leifers’ secular community and is thus in line with the tree-lined church square.

Accommodation image
Finish your booking for
Accommodation name
0  room rooms Not selected No board Breakfast Half board Full board All inclusive
Total price: 0 €
(incl. VAT / excl. local tourism tax)