Valle Isarco zoekt bourgondiërs en wintersprookjes-bewonderaars


 

Valle Isarco zoekt bourgondiërs
Valle Isarco/Eisacktal wordt in de volksmond wel eens het Hof van Eden voor Bourgondiërs genoemd. En die naam hebben ze niet gestolen. Geen slappe spaghetti’s verkrijgbaar hier, wel 
verrukkelijke smaakexplosies uit maar liefst vier met Michelinsterren bekroonde restaurants!
Geniet van een innovatieve wereldkeuken in de ‘Kleine Flamme’ in Vipiteno/Sterzing of ga voor de puur Zuid-Tiroolse boerenkeuken in Gourmetstube Einhorn in Mules/Mauls. Peter Girtler, de chef, werkt nauw samen met lokale boeren en garandeert een minieme tijd tussen het groenten plukken en het verschijnen van indrukwekkende salades op je bord. 
Of eerder zin in een avondvullend gourmandisch festijn? Dan wacht restaurant Jasmin bij Chiu-sa/Klausen speciaal op jou. Met hun zesgangen menu weten ze telkens opnieuw te verrassen. 
Als je van gezelligheid en eten dat barst van smaak houdt, kunnen wij alvast La Passion in Van-doies aanbevelen - een charmant restaurant in een voormalig 16e-eeuwse boerderij.
Ik hoor het u al denken: allemaal goed en wel, maar waar blijven die tips over Zuid-Tiroolse wijn? Niet getreurd, Valle Isarco staat bekend voor zijn hemels witte wijnen - sommige beweren zelfs de beste uit heel Italië. Fruitig, mineraal en elegant met een uitgesproken smaak. Te proeven bij alle lokale wijnboeren. Komt het water bij jou ook al in de mond?

Valle Isarco zoekt wintersprookjes-bewonderaars
Uiteraard is het bijzonder gezellig om een stad te bezoeken in de zomer. Maar hebt u al ooit eens een wondermooie stad bezocht onder een laag parelwitte sneeuw?
Begin er dan absoluut deze winter mee!
Kuier door smalle Middeleeuwse steegjes en ontdek prachtige overblijfselen die getuigen van een rijke geschiedenis in Bressanone/Brixen. Bent u er rond de kerstperiode? Dan moet de jaarlijkse kerstmarkt bovenaan uw to-do-lijst komen te staan, geloof ons.
Word betoverd in Vipiteno, een klein stadje dat zijn bezoekers overstelpt met een niet-te-evenaren charme. Of ga schilderaars spotten in een schilderachtig stadje. Het kunstenaarsstadje Chiusa is een favoriet onder de lokale bevolking en inspireert zelfs de minst artistieke zielen.
Was je eigenlijk op zoek naar een snowboard- of skibestemming? 
Ook dan kan Valle Isarco je bekoren. Trek die latten aan en veroveren de vijf verschillende skige-bieden waar nog geen overdreven drukte heerst.
Een onontdekt paradijs dat de lokale bevolking angstvallig probeert geheim te houden.
Bezoek Valle Isarco dus snel, want - dat weet jij ook- geheimen blijven meestal niet erg lang geheim.
 

www.valleisarco.info 

Accommodatie