Skip to content
added to favourites
removed from favourites
Oops! Something went wrong. Try again
Your account is being created
Your account has been successfully created and you are now logged in
You are logged out.
Architecture

Tabland Rectory

Naturno/Naturns, Naturns/Naturno, Meran/Merano and environs
from center of

Tabland village is built on a large, former mudslide high on Nörderberg Mountain. The rectory and its new white walls are visible from the valley floor. It is however reasonably well integrated into the character of the village in front of the church. The architects cleverly incorporated the small barn into the huddle of buildings, and gave it a new lease of life as a choir and youth center. The stone walls create a stark contrast to the newly built section with a hall and flats, yet their atmosphere allows for a reconciliation between old and new. The glass fronting of the foyer with the clean white of the main building form a successful unity with the barn reminding us of the village's past. The rooms inside the building are simple, using white stucco,

wooden boarding and flooring, yet are clearly designed to house events for culture, music and youth.

Additional information

This example of how existing structures can be used evinces the way in which a local building tradition can move forward through modern insertions, allowing the old and new to form a familiar identity.

Accommodation image
Finish your booking for
Accommodation name
0  room rooms Not selected No board Breakfast Half board Full board All inclusive
Total price: 0 €
(incl. VAT / excl. local tourism tax)